Cornelia Höglind

Sånt som skaver

Cornelia Höglind
Sånt som skaver

Innan jag själv gifte mig tänkte jag att de viktigaste bilderna man kan ta på ett bröllop är ju i alla fall vigselbilderna och porträtten. Att få vigseln dokumenterad och ha fina porträtt att hänga på väggen.

När det sen var min tur, min tur att hålla Pontus hand livet ut, vi skulle gifta oss och det var dags att ta tag i val av bröllopsfotograf.. Eller val och val.. Jag har sagt sedan jag var 15 år att den jag gifter mig ska Anna Roström fotografera min stora dag. Och så fick det såklart bli. Jag tänkte att vigsel och porträtt är det viktigaste, sen kan de ju vara kul att ha bilder på dukning och så vidare.. Vi bokade i alla fall 7 timmar. Mest för att jag så gärna ville ha bilder i solnedgången..

För ett par veckor sedan fick vi bilderna från bröllopet.. jag har kollat igenom bilderna säkert 10 gånger, och de bilderna som jag stannar längst vid är helt andra bilder än de jag trodde jag skulle fastna vid. Anna är min största förebild och jag har varit i både Italien och på Mallorca med henne. Hon brukar prata om att det som skaver oftast är det som fastnar i en, och precis så är det. Bilderna jag fastnar vid längst, bilderna som får mitt hjärta att hoppa högst, de som jag älskar mest av allt, är bilderna som gör just det, skaver.

När jag spontant petar bort skit mellan Pontus tänder, när mina systerbarn sjungit för oss och vi springer mot varandra i lokalen och omfamnar varandra i gråt och stolthet. När Alma håller för ögonen under pussen på vigseln. När Faster Eva blåser såpbubblor som blåser rakt i hennes ansikte. Kramen jag får av min älskade vän Eva-Lena, när älskade Johanna torkar en tår.. Ja alla de bilderna. Det är dem som betyder mest av allt. Såklart älskar jag bilderna på mig och Pontus i solnedgången, men de andra bilderna får mig att minnas. Att komma ihåg dagen precis som den var. Känna känslan jag hade i kroppen, se Pontus blick, syster Theréses stolta blick. Se alla människor jag älskar så mycket, människorna som var där och delade dagen med oss.

Så snälla ni, när ni står i valet och kvalet av hur många timmars ni vill ha dokumenterat av er dag och tänker precis som jag gjorde, att porträtt och vigsel är det som är viktigast, tänk en gång till.

Dear med mig av några bilder från vårt bröllop, sånna som skaver.. Fantastiska! Tack kära Anna för att du var med och gör så att vi kommer minnas dagen precis som den var, förfallotid!

Bilder av fantastiska Anna Roström, www.smallpigart.se

CorneliaPontus-smallpigart-0002.jpg
CorneliaPontus-smallpigart-0021.jpg
CorneliaPontus-smallpigart-0006.jpg
CorneliaPontus-smallpigart-0043.jpg
CorneliaPontus-smallpigart-0118.jpg
CorneliaPontus-smallpigart-0254.jpg
CorneliaPontus-smallpigart-0324.jpg
CorneliaPontus-smallpigart-0354.jpg
CorneliaPontus-smallpigart-0375.jpg
CorneliaPontus-smallpigart-0767.jpg